Tip na návštěvu ostova Kréta

17.07.2008 15:56

Kréta

Popis: Kréta je největší a nejjižnější řecký ostrov, táhnoucí se jižně od řecké pevniny a oddělující ve Středozemním moři moře Krétské od Libyjského.

Dělí se na čtyři provincie: Chania, Rethymnon, Heraklion a Agios Nikolaos.

Páteř ostrova tvoří tři pohoří - Lefká Ori, Ina a Dikti. Pobřeží je rozmanité s mnohými plážemi i s útesy. Tento řecký ostrov s nejmírnějším klimatem nabízí jak skalnaté zátoky na jihu, palmovou pláž Vai na východě, tak průsmyk Samaria na západě, úrodná údolí a horská políčka s olivovníky a citroníky, malebné vesničky a osamělé zátoky. Lidé, kteří se zajímají o kulturu a historii, budou Krétou nadšeni. Na mnoha místech se zde nacházejí řecké archeologické vykopávky a stavby z minojské doby (Knossos a Festos), z doby římské (Gortys), stejně jako z dob nadvlády Benátčanů a Turků, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Na tomto mýty opředeném řeckém ostrově, na němž se narodil Zeus, bylo kdysi království Minóovo a jeho labyrint, postavený nešťastným Daidalem, zde mají své místo pověsti o Parsifaé a Minotaurovi, Théseovi a Ariadně. Celý tento svět zanikl při obrovské katastrofě, o jejíž příčině jsou pouze dohady. Není divu, že se na tomto řeckém ostrově vystřídalo tolik vládců, vždyť jeho strategická poloha přímo vyzývá ke snaze o jeho ovládnutí. Atmosféra ostrova je neopakovatelná a určitě měla vliv i na jednoho z nejslavnějších Kréťanů 16. - 17. století, malíře El Greka.

To byla minulost Kréty. Dnes je Kréta jedním z nejvyhledávanějších turistických míst Evropy. Kréťané jsou přátelští a dobrosrdeční lidé, kteří jsou hrdí na svůj ostrov i na to, že jsou Řeky. A tak se rádi pochlubí svou řeckou výtečnou kuchyní a výborným krétským vínem, které můžete ochutnat v některé příjemné taverně na břehu moře. Kréťané nezapomínají ani na mladé, pro které je tu řada možností k večerním radovánkám v některé z diskoték či v hudebních barech. Na své si tu přijdou i rodiny s dětmi, pro které jsou tu hned dva aquaparky. Není lepšího místa než Kréta pro ty z vás, kteří chtějí poznávat nová místa a místní krásy. Můžete si půjčit auto a jet se podívat po Krétě sami, nebo se můžete zúčastnit některého z výletů pořádaných na Krétě na místě.

Last minute Řecko na Krétu naleznete - ZDE

 

 RSS kanály.


adrenalin park rokytnice airsoft milovice luxusní zahradní oblečení originální dárky paintball paintball milovice milovice paintball paintball shop paintball club milovice paintball rokytnice parfémy levně parfémy levně od fm reality neratovice reality učetnictví od A do Z fm group parfémy fm group tn.cz zajímavá videa na tn.cz reality střední čechy Mirland nábytek e-shop Mirland